Menük/Dátumok
Itt add meg az alcímet

Főtt füstölt marhanyelv
Alföldi  tyúkhúsleves, grízgaluskával
Sült csirkecombok, backonba tekerve

Pünkösdi péntek 2020.05.29-én.


Előétel:

Bélszín tatár.

Napokon keresztül pácolt marhabélszínt, többször ledaráljuk, fűszerezzük. Frissen pirított vajas kenyérszeletekre kenve kínáljuk.

Leves:

Legényfogó leves.

A tartalmas leves fő ízeit a sok zöldség mellett, csirkemáj, gomba, sertéshús adja, pikánsan savanykás ízét pedig a citromtól és a tejföltől kapja.

Főétel:

Vadmalac pörkölt dödöllével.

Vadmalac vegyes húsból készítjük a rendkívül íz-gazdag, de minden mellékíztől mentes pörköltöt, amit a dödölle, ez a zalai specialitás tesz még különlegesebbé.

Desszert:

Somlói galuska.

Házi készítésű, csupa-csoki édesség.


Pünkösdi szombat 2020.05.30-án


Előétel:

Hortobágyi húsos palacsinta, rántva.

A palacsintákat finom darált csirkepörkölttel töltjük, majd kirántjuk.

Leves:

Tejszínes, zöldséges gombaleves, házi csipetkével.

Vegyes erdei gobából készítjük, friss zöldségekkel, melyet a házi tojással készült csipetke tesz igazán tartalmassá.

Főétel:

Erdélyi rakott káposzta.

A savanyú káposztát darált sertés és füstölt hússal rétegezzük, tejföllel a tetején, sütőben világos ropogósra pirítjuk.

Desszert:

Varga béles.

A 8 tojásos főtt tésztát túróval és vaníliával ízesítjük, és ezt is ropogósra sütjük.


Pünkösd Vasárnap 2020.05.31.-én.


Előétel:

Sajttál, sajtvariációk.

Különböző sajtok, dióval, gyümölcsökkel.

Leves:

Igazi, falusi tyúkhúsleves, ahogy a Nagyi csinálja.

A kapirgálós tyúkot, minden "alkatrészével" együtt több órán keresztül gyöngyözve főzzük, sok zöldséggel, fűszerekkel, majd átszűrjük, aranysárgán tálaljuk a főtt hússal, répával-zellerrel és a többi belevalóval.

Főétel:

Hajdúsági töltött káposzta.

Magyaros fűszerezésű darált hús, savanyú káposzta levélben, apró káposzta ágyon.

Desszert:

Édenkert palacsinta.

Vaníliakrémes, kókuszos, tejszínhabos édesség.



Pünkösd Hétfő 2020.06.01.-én.


Előétel:

Ünnepi töltött tojás.

Főtt tojásokat a sárgájából és zöld fűszerekből készült krémmel töltjük.

Leves:

Tárkonyos vadmalac raguleves

A fiatal vaddisznó combot, lapockát esetleg némi csontos húst együtt pároljuk a vegyes zöldségekkel és fűszerekkel. Felengedés után puhára főzzük, tovább ízesítjük, majd vajas galuskát szaggatunk bele.

Főétel:

Sült csirke, steak burgonyával.

Kiváló alapanyagból fél csirkét ropogósra sütünk magyarosan, egyedi módon fűszerezve, bőséges steak burgonyával.

Desszert:

Mákos guba

Vaníliás tejbe áztatott pirított kiflikarikák, sok-sok mákkal. A hagyományos finomság méltó zárása ennek a remek menüsornak.

Online foglalás

Foglaljon időpontot időben. A foglalását e-mailben igazoljuk vissza.