Menük/Dátumok



Pünkösdi péntek 2020.05.29-én.
Előétel:
Bélszín tatár.
Napokon keresztül pácolt marhabélszínt, többször ledaráljuk, fűszerezzük. Frissen pirított vajas kenyérszeletekre kenve kínáljuk.
Leves:
Legényfogó leves.
A tartalmas leves fő ízeit a sok zöldség mellett, csirkemáj, gomba, sertéshús adja, pikánsan savanykás ízét pedig a citromtól és a tejföltől kapja.
Főétel:
Vadmalac pörkölt dödöllével.
Vadmalac vegyes húsból készítjük a rendkívül íz-gazdag, de minden mellékíztől mentes pörköltöt, amit a dödölle, ez a zalai specialitás tesz még különlegesebbé.
Desszert:
Somlói galuska.
Házi készítésű, csupa-csoki édesség.
Pünkösdi szombat
2020.05.30-án
Előétel:
Hortobágyi húsos palacsinta, rántva.
A palacsintákat finom darált csirkepörkölttel töltjük, majd kirántjuk.
Leves:
Tejszínes, zöldséges gombaleves, házi csipetkével.
Vegyes erdei gobából készítjük, friss zöldségekkel, melyet a házi tojással készült csipetke tesz igazán tartalmassá.
Főétel:
Erdélyi rakott káposzta.
A savanyú káposztát darált sertés és füstölt hússal rétegezzük, tejföllel a tetején, sütőben világos ropogósra pirítjuk.
Desszert:
Varga béles.
A 8 tojásos főtt tésztát túróval és vaníliával ízesítjük, és ezt is ropogósra sütjük.
Pünkösd Vasárnap 2020.05.31.-én.
Előétel:
Sajttál, sajtvariációk.
Különböző sajtok, dióval, gyümölcsökkel.
Leves:
Igazi, falusi tyúkhúsleves, ahogy a Nagyi csinálja.
A kapirgálós tyúkot, minden "alkatrészével" együtt több órán keresztül gyöngyözve főzzük, sok zöldséggel, fűszerekkel, majd átszűrjük, aranysárgán tálaljuk a főtt hússal, répával-zellerrel és a többi belevalóval.
Főétel:
Hajdúsági töltött káposzta.
Magyaros fűszerezésű darált hús, savanyú káposzta levélben, apró káposzta ágyon.
Desszert:
Édenkert palacsinta.
Vaníliakrémes, kókuszos, tejszínhabos édesség.
Pünkösd Hétfő 2020.06.01.-én.
Előétel:
Ünnepi töltött tojás.
Főtt tojásokat a sárgájából és zöld fűszerekből készült krémmel töltjük.
Leves:
Tárkonyos vadmalac raguleves
A fiatal vaddisznó combot, lapockát esetleg némi csontos húst együtt pároljuk a vegyes zöldségekkel és fűszerekkel. Felengedés után puhára főzzük, tovább ízesítjük, majd vajas galuskát szaggatunk bele.
Főétel:
Sült csirke, steak burgonyával.
Kiváló alapanyagból fél csirkét ropogósra sütünk magyarosan, egyedi módon fűszerezve, bőséges steak burgonyával.
Desszert:
Mákos guba
Vaníliás tejbe áztatott pirított kiflikarikák, sok-sok mákkal. A hagyományos finomság méltó zárása ennek a remek menüsornak.